Cristiano ronaldo nasıl çalışıyor ? 2013

jrmateja | 23:35 | 0 yorum


Hepimiz bu fiziğin nereden geldiğini merak etmişizdir, bizde yalan yok :)
Peki Cristiano bu vücudu yapmak için neler yiyor neler içiyor, kaç mekik kaç şınav kaç barfiks çekiyorda bu hale gelebiliyor. Düşündük tahminde bulunduk ve en sonunda araştırmaya karar verdik, Ronaldonun testini ver dergiye çıkan açıklamalarından yola çıkarak bu konuyu elde ettik buyrun bi inceleyin. 



KARIN: Maç sırasında tüm hareketleri destekleyen ve performansı artıran karın kasları ciddi bir çalışma sonucu gelişiyor. Cristiano Ronaldo her gün televizyon izlerken 3 binden fazla mekik çekiyor. 
ZAMAN: 90 dakikalık maç sırasında bir oyuncu vaktinin yüzde 25’ini yürümeye; yüzde 37’sini orta hızda, yüzde 20’sini ise hızlı koşmaya ayırıyor. Kalan zamanı kısa süreli sprintlerle (üç saniyelik 120-140 metre koşuyla) geçiyor. Oyuncular sahadaki görev yerlerine göre 90 dakikada 10-13 kilometre koşuyor. 
BOY: UEFA istatistiklerine göre oyuncuların ortalama boyu 1.81 metre. Kalecilerin boyu 1.88, orta saha oyuncularınınki ise 1.79. 
BAŞ: Bir oyuncu topa kafasıyla vurduğu sırada başına 40 kiloluk basınç uygulanıyor. 
KALP: Maç sırasında futbolcuların nabzı dakikada ortalama 175 kez atıyor. Sprintlerden sonra sayı 200’e kadar çıkabiliyor. 
SAKATLANMALAR: Oyuncular her maçta yaklaşık 50 kez rakip takımdan biriyle yakın temasta oluyor. ‘Kötü günlerde’ atak oyuncuları 20’den fazla darbe alabiliyor. Bunların üçte ikisi ciddi şiddette oluyor. 
KASLAR: Bir oyuncunun vaktinin yüzde 40’ı topsuz egzersizlerle geçiyor. Bu egzersizler sırasında her kası ayrı ayrı çalışıyor. Çalışmalar sırasındaki küçük bir hata, iki bacağın kaslarının farklı derecede gelişmesine ve sakatlanmaya neden olabiliyor. 

3000 mekik çekiyo diye duymuştum araştırdım gerçekten doğruymuş ben 1 den 3000 e kadar sayamam bile sıkılırım :)

Valla Ronaldo yolunda ilerlemek isteyenlere şimdiden kolaylık diliyorum. bu arada yumurta ve balığı unutmuyoruz







































Category: , , , , , , , , ,

0 yorum